Relinen Riool | R. van der Wal Riooltechniek

Wij zijn ma t/m vr van 08:00 - 17:00 uur bereikbaar op 0251-248518 of via info@rvdwalriooltechniek.nl

P1000266-1

Relinen alternatief voor vervangen Riool?

Een verouderd of versleten riool veroorzaakt klachten zoals regelmatig verstoppingen, stankoverlast en lekkages. Het vervangen van het complete rioolstelsel is dan de oplossing.
Complete riool vervanging is echter niet altijd mogelijk. Ingestorte rioolbuizen in betonvloeren of moeilijk bereikbare standleidingen maken het compleet vervangen erg ingrijpend, kostbaar en veroorzaakt veel overlast. Inwendige rioolrenovatie is dan een mogelijkheid!

De afgelopen jaren is R. van der Wal Riooltechniek zich steeds meer gaan specialiseren in de verschillende rioolrenovatietechnieken. Relinen is een rioolrenovatietechniek waarbij de bestaande rioolbuis voorzien wordt van een nieuwe binnenkant, een buis in een buis!

Wij relinen op twee verschillende manieren namelijk door kousrenovatie en door te sprayen. Bij kousrenovatie wordt er een glasvezelkous of een polyester naalvildkous door de bestaande rioolbuis getrokken. De kous is van te voren behandeld met een hars en harder waardoor de kous hecht aan de bestaande rioolbuis.

Bij sprayen wordt een spraykop gelijkmatig door de bestaande rioolbuis getrokken. De spraykop spuit een laag van 3-5mm hars op de bestaande rioolbuis.

Het grote voordeel van relinen is dat er geen hak- en breekwerk hoeft plaats te vinden. Dit resulteert in een korte vervangingstijd, lagere kosten en minder overlast.

Advies
Is relinen nu altijd het alternatief voor vervangen? Nee, wij zijn van mening dat dit sterk afhankelijk is van de bestaande situatie. Pas na een goede inspectie en inventarisatie van het gehele rioolstelsel kunnen wij u een passend en integraal advies geven. Ons advies is gebasseerd op de bestaande situatie van het riool en de wensen en budget van de opdrachtgever.


Doordat er met relinen een buis in een buis wordt gecreëerd, wordt de diameter van de buis iets kleiner. Met name bij kleine diameters kan dit een probleen zijn. Ons advies kan dan ook bestaan uit een combinatie van rioolrenovatie en vervangingstechnieken.

Wilt u meer weten?
Wilt u hierover meer informatie ontvangen of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Ruud de Bie, directeur R. van der Wal Riooltechniek B.V., telefoonnummer 0251 248518 of stuur een email naar ruud@rvdwalriooltechniek.nl

© Copyright 2019 | R. van der Wal Riooltechniek | Alle rechten voorbehouden | Realisatie door Bureau van den Oever | Sitemap