Relinen | R. van der Wal Riooltechniek
deelrenovatie-kopie-2

Specialisten in relinen

Omdat wij investeren in de meest moderne apparatuur en de beste mensen worden onze relining projecten steeds minder ingrijpend. Relinen is de ideale manier om lang en probleemloos uw riolering op orde te hebben zonder ingrijpende hak-en breekwerkzaamheden. Even voorstellen: R van der Wal Riooltechniek; wij zijn de beste relingingspecialisten van Nederland. Vakidioten, die na ieder project evalueren wat er beter kan zodat kwaliteit gegarandeerd is. Lees meer over relinen en onze oplossingen.

borsteltechniek relinen

Wat is relinen?

Als we spreken over relinen, hebben we het over renovatie van de standleiding van een gebouw. De verticale rioolleiding waar al het afvalwater op uitkomt. De basis van het riool van uw gebouw.

Het relinen van de standleiding is uitermate geschikt als alternatief voor het vervangen van standleidingen. Door te kiezen voor relinen is de klus vaak al binnen één dag geklaard en uw riool gerenoveerd.

De techniek is toepasbaar op bijna alle materialen, ook op asbestleidingen. Door het spuiten van de speciale coatinglagen in de bestaande standleiding, wordt er een compleet nieuwe binnenwand in de standleiding gecreëerd. De standleiding is na het relinen weer als nieuw.

Relinen kan niet altijd, door achterstallig onderhoud kunnen we, na een camera inspectie, concluderen dat het voordeliger en beter is om een deel van de leiding opnieuw aan te leggen. Maar in een groot deel van de renovaties die wij zien is relining een uitstekende manier om zorgeloos uw riolering op orde te houden.  Een groot voordeel van relinen is dat er geen hak- en breekwerk plaats hoeft te vinden. Hierdoor is de overlast beperkt en zijn de kosten lager dan bij vervanging. Relinen van standleidingen is uitermate geschikt als levensduurverlengende ingreep want een standleiding kan wel 10 tot 15 jaar langer mee.

R. van der Wal Riooltechniek presenteert de innovatieve, revolutionaire ‘’spraytechniek’’ ElastoTec voor renovaties in huis.

ElastoTec is een betrouwbare en efficiënte oplossing voor buisrenovaties binnenshuis met kleine en moeilijke toegankelijke nominale wijdte gebleken. 

Neem contact op met mij

Contact

Vooronderzoek

Door middel van een camera-inspectie en visuele inspectie brengen wij de technische staat van de standleidingen in kaart. Dit wordt ook wel een haalbaarheidsonderzoek genoemd. In een uitgebreide rapportage beschrijven wij de bestaande situatie en adviseren wij u over de mogelijke oplossingen en kosten. Wel zo prettig want dan kunt u met eigen ogen zien hoe de standleiding er voor staat. We brengen niet alleen de korte termijn oplossingen in kaart maar stellen ook een lange termijn onderhoudsvoorzieningsplan voor u op zodat u nooit meer voor verrassingen komt te staan.

  1. van der Wal Riooltechniek renoveert standleidingen door gebruik te maken van relinen, kousrenovatie of een combinatie van beide technieken.

 De volgende werkzaamheden worden verzorgd:

  1. Inspectie van de technische staat van de standleidingen
  2. Meten van de benodigde te renoveren lengtes
  3. Bepalen materiaalsoort van de standleidingen
  4. In kaart brengen van aansluitingen, bochten en obstakels in de standleidingen
  5. Bereikbaarheid van de standleidingen bepalen
  6. Beoordelen veiligheid van de werkzaamheden
  7. Overleg opdrachtgever en contactpersonen omtrent historie
  8. Doornemen van bouw (revisie) tekeningen, indien in bezit
  9. Rapportage relinen

Met behulp van de diverse inspecties, de foto’s, verkregen informatie en resultaten van het onderzoek, schrijven we een duidelijke rapportage met advies over de meest efficiënte oplossing. Relinen, vervangen of een combinatie van mogelijkheden. Dan volgt een plan van aanpak en een kostenoverzicht. De rapportage wordt daarna met u besproken.

rvdwal_relinen

Neem contact op met mij

Contact

Materialen terug

Werkwijze R. van der Wal Riooltechniek

Om u zo min mogelijk te belasten en de bewoners zo goed mogelijk te ondersteunen gaan we bij het relinen projectmatig te werk. We hanteren een praktische aanpak, werken oplossingsgericht en vinden de relatie met onze klanten en opdrachtgevers zeer belangrijk. Dat komt tot uiting door de intensieve communicatie vooraf en tijdens de renovatie zowel analoog als digitaal met een app.

Wij analyseren elk project voor-en achteraf zodat we met iedere opdracht beter worden. Ons werk is net zo goed als ons team en daarom werkt iedereen met een vast contract. Onze teams zijn de basis van goed werk dus investeren we in kennis, stabiliteit en plezier. Door de teamspirit is de sfeer ook op projecten goed en leveren we de beste oplossingen aan.

Vanzelfsprekend zorgen wij vooraf en tijdens de uitvoering van de werkzaamheden dat de bewoners goed geïnformeerd zijn. Ook organiseren wij alle voorzieningen die nodig zijn voor de veiligheid tijden de uitvoering van deze werkzaamheden. Omdat er vooraf goed wordt nagedacht en gecommuniceerd blijft de overlast beperkt ook omdat alles altijd netjes wordt opgeruimd. Indien gewenst brengen wij ook de tijdelijke sanitaire voorzieningen aan.

Neem contact op met mij

Contact

© Copyright 2019-2020 | R. van der Wal Riooltechniek | Alle rechten voorbehouden | Realisatie door Bureau van den Oever