Reinigen riool | R. van der Wal Riooltechniek
deelrenovatie-kopie-2

Rioolreiniging

Ontstoppen moet snel, efficiënt zonder gedoe. U kunt binnen een uur weer gebruik maken van het riool. Wij regelen ontstoppingen en geven advies voor de toekomst. We gebruiken bij het reinigen van het riool van verschillende reinigingstechnieken afhankelijk van uw situatie maken wij gebruik van verenmachines, hogedruk apparatuur of freesmachines om de riolering te kunnen reinigen.

rioolreiniging_rioolontstoppen_rvdwalriooltechniek

Rioolontstoppen

In de meeste gevallen zijn verstoppingen van uw riool binnen een uur verholpen, exclusief de voorrijtijd. Lukt het niet binnen de gestelde tijd, is het vaak van belang om de oorzaak vast te stellen en zodoende maatregelen te treffen om herhaling te voorkomen. Wij kijken verder dan alleen het verhelpen van een verstopte riolering. Het ontstoppen van rioleringen is een vak apart. Het is prettig om te weten dat er bij ons deskundige en gemotiveerde werknemers werken die zich full time bezighouden met riolering en zodoende de beste service kunnen verlenen. 

Neem contact op met mij

Contact

Waardoor ontstaan verstoppingen

Tegenwoordig wordt gebruik van het riool intensiever door toename van luxe artikelen als vochtig toiletpapier en allerlei cosmetica. Dat heeft direct gevolgen op de standleiding van uw gebouw. Kennisgeving is een belangrijk onderdeel van vve’s, woningbouwverenigingen en    vastgoedeigenaren.  Een goed argument om de vve bijdrage laag te houden is met z’n allen  goed om te gaan met het riool zodat er minder verstoppingen (en dus kosten) zijn. Wij nemen hierin een voortrekkersrol in zodat u zich concentreren op andere zaken.

Een riool kan ook verzakken waardoor er scheurtjes ontstaan. Maar vooral ouderdom en bewonersgedrag zorgen voor verstoppingen.

relining-1
Materialen terug

Stankoverlast riool

Stank is een probleem waarvan de oorzaak vaak moeilijk te traceren is. Wij werken daarom met rookdetectie. Met behulp van een rookgenerator wordt het betreffende (afgedopte) riool onder een lichte overdruk met rook gevuld.

Deze techniek legt zelfs, uit niet met het blote oog waarneembare scheurtjes bloot. Rook ontsnapt uit minimale scheurtjes en gaatjes en zodoende traceren wij de oorzaak van de stank. De toegepaste rook is niet schadelijk voor mens en milieu. Zodra de scheurtjes zijn opgespoord bepalen wij welke techniek hiervoor het beste geschikt is en verhelpen snel en deskundig de oorzaak.

Ook nieuwe of bestaande rioleringen kunnen op dezelfde wijze snel en non-destructief worden geanalyseerd op dichtheid. Denk bijvoorbeeld ook bij de oplevering bij aan- of verkoop van onroerend goed.

Neem contact op met mij

Contact

© Copyright 2019-2020 | R. van der Wal Riooltechniek | Alle rechten voorbehouden | Realisatie door Bureau van den Oever