Wij zijn ma t/m vr van 08:00 - 17:00 uur bereikbaar op 0251-248518 of via info@rvdwalriooltechniek.nl

Standleiding renovatie

Bij standleidingrenovatie wordt bewust gekozen om een standleiding te vernieuwen en dus niet te vervangen. De impact en overlast is hierdoor veel kleiner dan bij de aanleg van een nieuwe standleiding waarbij er gebroken moet worden. Daarmee behoort een grote overlast voorgoed tot het verleden. Bij standleidingrenovatie wordt als het ware een nieuwe voering middels een coating tegen de binnenwand van de oude standleiding aangebracht.

Standleidingrenovatie kan gerealiseerd worden doormiddel van koustechniek, spraytechniek of deelrenovatie. R. van der Wal Riooltechniek adviseert u graag over de mogelijkheden in uw situatie. 

Direct contact opnemen

Standleidingrenovatie door koustechniek

Kousrenovatie
Kousrenovatie is uitermate geschikt als alternatief voor het vervangen van stand- en grondleidingen. Vooral stand- en grondleidingen die moeilijker bereikbaar zijn, worden door kousrenovatie vaak al binnen één dag gerenoveerd. Kousrenovatie kan worden toegepast wanneer er bijvoorbeeld een scheur of gat in de bestaande standleiding is ontstaan. Deze techniek is toepasbaar op verschillende materialen, ook op asbestleidingen. Doordat een “kous” voorzien van een epoxyhars in de bestaande standleiding wordt geplakt, ontstaat er een compleet nieuwe binnenwand in de standleiding. Relinen van standleidingen is uitermate geschikt als levensduurverlengende ingreep (10-15 jaar).

Werkwijze kousrenovatie
Een groot voordeel van kousrenovatie is dat er geen hak- en breekwerk aan te pas hoeft te komen. Om tot een goede hechting en een correct eindresultaat te komen, wordt de bestaande standleiding eerst grondig gereinigd en voorbehandeld. Eventuele obstakels in de leiding worden eerst weggefreesd. Vervolgens zakt van bovenaf, met speciaal ontwikkelde apparatuur, de kous door de bestaande leiding naar beneden. De kous is van tevoren volledig geïmpregneerd met een tweecomponenten epoxyhars. Hierna wordt de kous door de bestaande leiding gevoerd. Als de kous volledig in de geheel te renoveren leiding zit, wordt deze door middel van luchtdruk tegen de binnenwand van bestaande leiding geblazen en onder druk gehouden. Na het uitharden is er binnenin de oude standleiding een geheel nieuwe “buis” ontstaan. De coating heeft een dikte van ongeveer 3 mm. De laatste handeling na het uitharden is het toegankelijk maken van de toevoerleidingen. Door middel van een speciaal ontwikkelde robotfrees die door de leidingen geleid wordt, worden alle toevoerleidingen weer open gefreesd. De standleiding is na het relinen met een kousrenovatie weer als nieuw. 

Standleidingrenovatie door spraytechniek

 

Bij het relinen van standleidingen maakt R. van der Wal Riooltechniek gebruik van twee methodes. De spraytechniek is op basis van een roterende kop met rietjes, de afstandhouders, en de tweede methode is een borsteltechniek. Beide methodes zijn efficiënt en hebben hun eigen voordelen.

R. van der Wal Riooltechniek gebruikt de spraytechniek met roterende kop bij verticale buizen, bijvoorbeeld bij het relinen van hemelwaterafvoer waarbij er geen andere aansluitingen op de buis aanwezig zijn. Het voordeel van deze methode is dat na drie lagen van in totaal 3 mm de buis weer als nieuw is.

De borsteltechniek gebruikt R. van der Wal Riooltechniek vooral bij buizen, waar rondingen, hoeken en beschadigingen extra aandacht behoeven. Bij deze methode zijn er meer lagen over elkaar nodig, gemiddeld 6-10 lagen. Door de coating zeer dun aan te brengen kan er uiterst zorgvuldig worden gewerkt en is de buis weer als nieuw. Dankzij de borstel worden alle hoeken en andere aansluitingen op de buizen zorgvuldig meegenomen. De borsteltechniek is uitermate efficiënt voor ook de moeilijker bereikbare plekken. 

Coating
De coating heeft een zeer korte droogtijd en is geschikt voor alle type buismaterialen, zoals de gebruikelijke kunststofsoorten, maar ook beton, vezelcement, gres en alle metalen. De speciale kop waarmee de coating wordt aangebracht, zorgt voor een perfecte hechting van de coating op het volledige oppervlak van de buis. In Nederland zijn er twee bedrijven die gecertificeerd zijn om te kunnen werken met de borstelmethode. Een van deze bedrijven is R. van der Wal Riooltechniek.

Deelrenovatie door toepassing kousmatje

We spreken van deelrenovatie als een gedeelte van de standleiding gerenoveerd of gerepareerd moet worden. Belangrijk bij deelrenovatie is om exact vastgesteld te hebben wat het probleem is en waar het probleem zich bevindt. Door middel van camera-inspectie wordt dit vastgesteld en worden er direct metingen verricht. Deelrenovatie wordt vaak toegepast als er een gat of scheur in de bestaande standleiding is ontstaan. De techniek die wij hiervoor gebruiken is op basis van kousrenovatie.

Werkwijze deelrenovatie
De werkwijze van deelrenovatie is gelijk aan kousrenovatie, alleen wordt er nu een kortere kous gebruikt. De afmeting van de kous is afhankelijk van de grootte van het gat of de scheur. Om tot een goede hechting en een correct eindresultaat te komen, wordt de bestaande standleiding eerst grondig gereinigd en voorbehandeld. Eventuele obstakels in de leiding worden eerst weggefreesd. Vervolgens zakt van bovenaf, met speciaal ontwikkelde apparatuur, de kous door de bestaande leiding naar beneden. De kous is van tevoren volledig geïmpregneerd met een tweecomponenten epoxyhars. Hierna wordt de kous door de bestaande leiding gevoerd. Als de kous volledig in de geheel te renoveren leiding zit, wordt deze door middel van luchtdruk tegen de binnenwand van bestaande leiding geblazen en onder druk gehouden. Na het uitharden is er binnenin de oude standleiding een geheel nieuwe “buis” ontstaan. De coating heeft een dikte van ongeveer 3 mm. De laatste handeling na het uitharden is het toegankelijk maken van de toevoerleidingen. Door middel van een speciaal ontwikkelde robotfrees die door de leidingen geleid wordt, worden alle toevoerleidingen weer open gefreesd.

Interesse?
Heeft u interesse in het renoveren van uw standleiding? Neem dan contact met ons op. Wij zijn ma t/m vrij van 8:00 – 17:00 uur bereikbaar op telefoonnummer 0251-248518 of via ons e-mailadres info@rvdwalriooltechniek.nl.

Vraag een offerte aan

Standleidingen_renovatie_footer

MEER WETEN OVER STANDLEIDING RENOVATIE?

 

Wij zijn ma t/m vrij van 8:00 – 17:00 uur bereikbaar
op 0251-248518 of via info@rvdwalriooltechniek.nl.

Of vul direct het contactformulier in.

Contactformulier

© Copyright 2019 | R. van der Wal Riooltechniek | Alle rechten voorbehouden | Realisatie door Bureau van den Oever | Sitemap